Reporty týmů 2015

Report týmu

GYMPL :D

Tak sice asi nevyhrajeme, ale posíláme alespoň fotku nás všech z týmu GYMPL :D
Název fotky je "Nejlepší spolupracovníci".
Report týmu

Hotentoti

Fyziklání bylo velmi náročné, ale úlohy jsme řešily s úsměvem. Často jsme si rvaly vlasy, když nám došlo, že vše co jsme vypočítaly, bylo marné, ale chvíle úlevy po dobře vypočítaném příkladu nám zase dodaly naději. Celá soutěž nás stmelila a poučila. Rády se zúčastníme i příští rok.
Report týmu

MRGAITS

Fyziklání online sme riešili priamo v priestoroch našej školy (GAMČA). Radi by sme poďakovali škole za túto možnosť.
V priebehu súťaže u nás na škole bola príjemná atmosféra. Občas nastalo napätie pred odovzdávaním príkladu, či je správne vyrátaný. Súťaž sme si užili a sme radi, že sme sa do nej mohli zapojiť.​ Na fotografii sú zľava: Tomáš Sásik, Matej Parada, Barbara Pulmannová, Nina Raganová a Sára Kuťková.
Report týmu

Fizzy Wizzies

Posíláme 3 fotky našeho týmu před a po řešení Fyziklání Online. Sešli jsme se na Fakultě matematiky na University of Cambridge. Dobrá soutěž - díky!
Náš tým (na fotkách zprava): Stanislav Fořt, Jakub Vošmera, Dominik Miketa, Michal Buráň
Report týmu

GymŠpiťáci

Report týmu

Expedice Mars 2015

Ve středu 2. 12. 2015 se v odpoledních hodinách na pražském Gymnáziu Špitálská sešli tři mladí studenti Jakub Janoušek, Michal Koldinský a Eliška Synková, aby společně řešili úlohy letošního ročníku Fyziklání online. Od svých obrazovek z pohodlí domova jim pomáhal Vít Janda a Tomáš Faikl. Je nutné podotknout, že každý ze zmiňovaných navštěvuje jinou školu a to i v různých městech. Naše pětice se poznala letos během soutěže Expedice Mars, o čem svědčí také náš název Expedice Mars 2015. V 17:00 soutěž započala a na webových stránkách soutěže se začaly objevovat první úlohy. Naší pětici šlo z počátku vše rychle od ruky, s dalšími příklady však přicházela vyšší obtížnost. Konečný bodový zisk našeho týmu činil v době ukončení soutěže ve 20:00 57 bodů, což odpovídá 12 vyřešeným úlohám. Tento bodový zisk nám zajistil 7. pozici v celkovém pořadí kategorie C. Soutěže jsme se letos zúčastnili poprvé, v příštím roce už plánujeme dosáhnout na nejvyšší příčky.
Na fotografii zleva: Michal Koldinský, Jakub Janoušek, Eliška Synková
Report týmu

Víťazi v Okamihu

Mega bolo,
dobre sa nam ratalo - v skole a jeden cez net. Priklady boli dost dobre, pomenej mechaniky potesilo. Pre mna top moment vyriesenie 32 a zistenie, ze E/B=c pre elmag vlnu. Na odoslanie posledneho prikladu nam 15 sekund nezvysilo :P
Report týmu

Gymtri

Psala se středa 2. listopadu 2015. Nad Třincem se setmělo, lidé již dojeli z práce a z nákupů domů, děti ze škol rovněž. V dáli září železárny a hle, na gymnáziu se ještě také svítí. Proč to?
Jak se již stalo tradicí, v prvních prosincových dnech se tu dobrovolně v 17 hodin večer sejde parta, kterou by většina spolužáků označila za blázny, jež obětují tři hodiny volného času ve prospěch fyziky. Pro nás se však Fyziklání resp. Fyziklání online stalo v průběhu let srdcovou záležitostí. Před čtyřmi lety se na „gymplu“ začal formovat tým, který neměl ty nejvyšší ambice, nebyl složen z pěti Einsteinů a nevěděl, co čekat. Co nám však nechybělo, bylo odhodlání, spousta jídla a sladkostí a hlavně týmový duch. Pětice studentů, která doznala drobných změn a skončila ve finálním složení Lukáš, Štěpán, Jirka, Kamil a Maku však zanedlouho začala dobývat svět. Během následujících let jsme se Fyziklání a Fyziklání online zúčastnili pokaždé, řešili je s velkým nadšením a měli ohromnou radost z našich úspěchů, ale hlavně, měli jsme radost ze hry. Klasické Fyziklání pro nás vždy znamenalo krásný výlet do dalekého hlavního města s paní profesorkou, dále možnost se lecčemu přiučit, zavařit si hlavu nad zajímavými úlohami a v dobré náladě usedat odpoledne do vlaku směr dálný východ. Fyziklání online sice postrádá efekt přímého soupeření s ostatními v jedné místnosti, avšak na půvabu rozhodně neztrácí.
Tento rok jsme se tak rozhodli do něj znova s chutí pustit, tentokrát poprvé v nejstarší kategorii A. Jídla a pití bylo dost, technika zlobila, knih, tabulek a papírů bylo dost a hodiny ukazovaly 16:59, zkrátka všechno jak má být. Jako vždy zdravě nahecovaní a napjatí jsme čekali zadání prvních úloh, které v zápětí přišlo. Následující tři hodiny se pak asi dají nejlépe popsat jako změť počtů, náhod, nových myšlenkových postupů, ťukání do kalkulačky, hledání v tabulkách, stěžování si na banální chyby, záblesků radosti ze správných výsledků a klasického shonu těsně před koncem. To vše však ve veselé a pohodové atmosféře našeho tradičního doupěte studovny s pohodlnými gauči. Náš tradiční rituál nedívání se na výsledky byl bohužel asi dvě minuty před koncem zhacen naší paní profesorkou. Nic naplat, soutěž je ukončena, máme toho dost a vidíme naše umístění 6. místo. Vzhledem k tomu, že jsme poprvé soutěžili v kategorii A, a né všichni plánujeme kariéru v CERNu, jsme byli s výsledkem spokojeni. Krátce jsme zkontrolovali naše mladší kolegy a potencionální nástupce, kteří soutěžili v kategorii C a nostalgicky zavzpomínali na mladá léta. Čas hrozně letí, když jste maturant. Po dlouhém dni v „ústavu“ už ale hurá domů, s myšlenkami upřenými k tomu, jak se v Praze co nejlépe rozloučit s epochou jménem Fyziklání.
Nezbývá, nežli znovu poděkovat organizátorům za skvěle připravenou soutěž, kterou považujeme za tu nejlepší pod sluncem. Těšíme se na Vás v Praze!
Tým Gymtri (Markéta Kubiková, Lukáš Supik, Štěpán Stenchlák, Jiří Mravec, Kamil Cinkraut)
Report týmu

Tachyony

Ahojte,
nejdřív bych chtěla říct, že fyziklání bylo super a zároveň nemám absolutně tušení, co mám napsat do téhle zprávy. Soutěžili jsme v počítačové učebně na Přírodovědecké fakultě UP ješte s jedním týmem z naší školy, který byl ale v nižší kategorii. Nejdřív nám šlo počítání jako po másle, ale pak jsme se postupně začali zadrhávat. Já jsem například vždycky došla buď k nějakému naprosto nesmyslnému obřímu číslu, nebo šílenému vzorečku. Honza, který seděl vedle mne poslední hodinu už jen bezradně zíral do monitoru a občas přepínal zadání úloh. Kluci za náma zase počítali stylem: ...hmm, nevychází nám to, tak tohle zanedbáme a tam něco přičteme a hele, máme výsledek. :D
Nakonec jsme skončili 12. a tým co tam byl s námi, ale v nižší kategorii nás dokonce i bodově předběhl.
Co se týče fotky, tak kluci se nechtěli fotit a jelikož já nemám mobil s foťákem, tak jsem to fotila cizím. Podle toho to taky vypadá.
Report týmu

FtáKopySk

V útulnej FKS mietnosti na Bratislavskom MatFyze, s chladničkou plnou diferenciálnych operátorov a pomarančami na riešenie úloh o symetriách zafarbených sfér. A v nemenej útulnej hotelovej izbe v Kórei sa zúčastnil FtáKopySk po tretí krát Fyzikláni Online.
Tento rok s veľmi jasným cieľom: poraziť Smoluchowski's team.
Ten tožiž skončil tesne pred FtáKopySkom už predchádzajúce dva ročníky. Motivácia bola zvýšena o stávku, o kamión čohosi o čom neradno hovoriť. Vedľajším cieľom bolo samozrejme poraziť všetkých ostatných a zarátať si zaujímavé úlohy.
Všetkých ostatných sme porazili, zaujímavé úlohy zarátali. A Smoluchowski's team to ešte budúci rok uvidí!
Ďakujeme orgom za super súťaž!
FtáKopySk
Report týmu

C8H11NO2

Report týmu

Vyhrajeme i bez názvu

Soutěž jsme si jako každoročně velmi užili. Fyziklání nám nejen napomáhá se zdokonalovat ve fyzikálních úlohách, ale taky nás nutí vymýšlet taktiku, abychom byli co nejpřesnější a nejrychlejší. No a jak si takovéto 3 hodinky zpříjemnit? Jedině s dobrým kolektivem, jídlem a kupou zábavy
Přikládáme fotku jako důkaz, s komentářem: ,,Co není v hlavě, musí být v nohách''.