Reporty týmů 2017

Report týmu

1.A

Ahojte, takto sa počítalo u nás.
Síce to bolo pre nás, ako prvakou trošku ťažšie úlohy boli naozaj zaujímavé. A už sa tešíme na ďalšie súťaže.
Zdravia Radka, Martin, Matúš a Jozef z Bratislavy.
Report týmu

Já bytí absolutno

Letošní Fyziklání online bylo super, poprvé s trošku obnoveným a vyměněným týmem jsme vyrazili v přátelském duchu zkusit poměřit své síly a schopnosti ve fyzice. Protože jsme seděli u monitorů počítačů, nikdo z nás se nebál, že se mu někdo vysměje, když to udělá špatně :-D Také jsme trochu obměnili letošní název, který nevědomky vytvořila naše paní učitelka při hodině ZSV a filosofie. "Já bytí absolutno" je opravdu nezapomenutelné :-D
Ze začátku nám šlo počítání úloh poměrně rychle, protože ty startovní jsou (alespoň podle mě) vždy lehčí. Postupem času jsme zpomalovali, až téměř nikdo z nás nic nepočítal, koukali jsme na papíry a nikdo z nás nic netušil. Poté se vrátil náš fyzikář s několika čokoládami a kouskem pizzy pro každého. Po menším občerstvení s pár jouly navíc jsme se pustili do dalších příkladů. Jídlo dělá člověka!
Těsně před koncem nám bylo oznámeno, že jsme ve škole vlastně zamčeni, a když vylezeme na chodbu, začne vše pípat. Takže plán zněl: Ihned po skončení pomalu vypneme všechny počítače a výtahem vyjedeme do přízemí, kde výtah otevírá dveře přímo ven.
Když jsme s mírným zklamáním zjistili, že jsme v naší kategorii byli čtvrtí, bylo načase skončit. Všichni jsme vypnuli počítače a společně s fyzikářem nalezli do malého výtahu. Někdo však náhodou zmáčkl špatné patro, kde se dveře otevřeli směrem do zakódovaného prostoru. Všichni mlčeli a jen náš fyzikář pronesl: "Nikdo ani hnout." :-D Poté jsme již opustili školu a všechno dobře dopadlo.
Když jsme odcházeli, zjistili jsme z telefonátu jednoho příbuzného, že po půlce Příbrami vypadl proud. Bohudík se to nestalo zrovna nám, asi jsme přece jen měli trochu štěstí. "Bramborové" čtvrté místo jsme zapili Kofolou a rozjeli se domů.
Již teď se těšíme na příští Fyziklání v příštím roce v Praze a také za rok na další Fyziklání online! :-)
Report týmu

White hole

Po dlouhém dni ve škole se pět „znuděných“ studentů rozhodlo, že své drahocenné tři hodiny obětují fyzice. Pátá hodina odbila a škola ještě svítila a my už seděli v počítačové učebně vybavení na dlouhé hodiny přemýšlení. Hned co jsme si přečetli první úlohu, dlouhá chvíle ticha, počítání a hlavně filozofování započala, až jsme nakonec zadali špatnou odpověď. Každý ale děláme chyby a my se také poučili a nakonec se občas ozvaly radostné výkřiky ze správných odpovědí. V poslední půlhodině přišel nával adrenalinu a všichni jsme počítali jak o život. Den jsme zakončili využitím prázdných školních prostor pro trošku zábavy ve formě klouzání po podlaze, tuto příležitost totiž nemáme každý den.
Stejně jako nemáme každý den příležitost, strávit čas děláním toho, co nás baví, s lidmi které máme rádi.