Reporty týmů 2019

Report týmu

Dašák

Posíláme fotku zoufalí při posledních pokusech řešení úloh kterým nerozumíme a doufáme aspoň v trička za fotku :-)
Jinak super soutěž, kde se spoustu nového dozvíme.
Tým Dašák
Report týmu

K-c

Opět po roce se náš tým neohrožených žen rozhodl zúčastnit fyziklání. Jelikož jsme už minulý rok soutěžily, věděly jsme co čekat. Naladily jsme se tak na vánoční vlnu a fyziklání rozjely v červeno-bílé sestavě. Připravovaly jsme se dlouhé týdny. Napětí mezi námi by se dalo krájet gama nožem. Po několika příkladech, které jsme vyřešily, jsme na sebe byly opravdu pyšné. V průběhu soutěže jsme si užily spoustu legrace. Podle nás je totiž nejdůležitější spojení zábavy a fyziky. I podle učitelů jsme byly po oba roky nejveselejší tým, protože po každé vyřešené úloze jsme doslova vyskakovaly až ke stropu. Sice jsme neskončily mezi prvními, ale s naším umístěním jsme velmi spokojené. Už teď se těšíme na další rok s mottem Žijeme si svůj fyziko-příběh.
S pozdravem tým K-c.
Report týmu

Szimere Bindis

Na Fyziklání v Prahe sme boli tento rok vo februári a už druhý rok po sebe sme sa zapojili do tejto skvelej online sútaže a opäť sa nám to veľmi páčilo!! Hoci nie sme až tak zdatní vo fyzike ako väčšina tímov, ktoré sa pravidelne zúčastňujú, zatiaľ sme si zakaždým riešenie príkladov mimoriadne užívali a mali sme pri nich veľkú srandu :D. Príklady sú naozaj všetky vždy veľmi zaujímavé a ich riešenie nám veľa dalo a donútilo nás rozmýšľať úplne inými spôsobmi. Dúfame, že sa budeme môcť tento rok znova zúčastniť aj normálneho Fyziklání, už sa na to moc tešíme! Ďakujeme Vám za túto výnimočnú súťaž :).
Report týmu

Božkovci

Když s návrhem o účasti ve Fyziklání online přišel náš „kapitán“, nikomu z nás se do soutěžení moc nechtělo. Díky jeho bezbřehé trpělivosti se mu však pět lidí do týmu podařilo sehnat, i když to bylo, jak se říká „za pět dvanáct“. Protože některé členy týmu navzájem dělila vzdálenost cca. 200 kilometrů, padla volba na krásný fyzikální Skype hovor.
Začali jsme se scházet deset minut před začátkem a v plné síle jsme se sešli asi až po dvaceti minutách soutěže. Začátek byl sice hodně divoký, plný zmaru a zmatku, ale očekávali jsme, že se to časem zlepší. Nezlepšilo. A tak čas utíkal a úlohy mizely jen pomalu.
Po třech hodinách nastalo vysvobození z naší fyzikální bitvy, kde jsme se pokoušeli porazit sami sebe. Žádné zázračné umístění z toho nevzešlo, ale zážitek, jak zapínáme Minecraft, jen abychom zjistili, jak se rozlévá láva, je k nezaplacení.
Z Těšína zdraví Ondra, Adam, David, Kristýna a Anička
Report týmu

The Nuclear Waste

Všetci sme sa spolu zišli osláviť narodeniny jedného z nás, a to tým, čo máme najradšej - samozrejme, že fyzikou. Na prvý problém sme narazili ešte pred začiatkom súťaže, keďže sme nevedeli zohnať miesto, kde by sme sa všetci spoločne stretli. Ako je možné vidieť, skončili sme v ambulancii. Posilou pri počítaní príkladov bola pizza, ktorá bola štedro na účet nášho oslávenca. Riešenie týchto jedinečných úloh sme si nesmierne užili. Obzvlášť oceňujeme vtipné názvy úloh. Srdečne ďakujeme organizátorom za snahu, ktorú vložili do tejto súťaže, aby sme my mohli stráviť večer takýmto skvelým spôsobom. Spoločné počítanie viac či menej náročných úloh z fyziky nás ešte viac združilo a prinieslo nám úsmev na pery. Dúfame, že sa nám podarí zúčastniť sa aj Fyziklání v Prahe a už sa tešíme na ďalšie budúcoročné Fyziklání online.
Report týmu

Mikulášská skvadra

Dne 27. listopadu 2019 jsme měli možnost zúčastnit se fyzikální soutěže Fyziklání Online. Z naší školy se do soutěže zapojilo celkem 8 týmů. Tým „Bioložka a čtyři programátoři“ obsadil v mezinárodní konkurenci 17. místo a v rámci ČR vybojovali krásné 4. místo. Další týmy byly méně úspěšné, ale paním učitelkám Věře Krůsové a Jitce Romové, díky kterým jsme se soutěže mohli zúčastnit, jsme přesto radost udělali už jen tím, že jsme svůj volný večer strávili s fyzikou.
Náš tým, Mikulášská skvadra, se této soutěže zúčastnil vůbec poprvé. Minulý rok jsme se Šimonem (dalším členem týmu) reprezentovali naši školu na Fyziklání, tam se nám ale bohužel moc nevedlo. Já jsem se však zúčastnila ještě soutěží Fyzikální náboj a Matematický náboj, které jsme s naším někdejším týmem ovládli. Tento rok musel zbytek týmu soutěžit ve vyšší kategorii, tak jsem sestavila tým nový. Na Fyzikálním náboji jsme slyšeli o Fyziklání Online a řekli jsme si, že bychom ho rádi zkusili. Takhle začal náš příběh o Fyziklání Online.
Ve škole máme naštěstí dost učeben s počítači, takže si každý tým mohl zabrat svou vlastní učebnu. My jsme si vyprosili učebnu matematiky v půdní vestavbě. Nastartovali jsme počítače, přichystali fixy a pak jen čekali na zadání.
Ze začátku každý řešil svůj příklad a jen zřídka jsme si do toho mluvili. V průběhu soutěže jsme však došli k závěru, že se nám týmová práce vyplatí. Každý znal nějaký střípek a po jejich seskládání jsme se většinou dobrali konce. Někdy jsme bohužel udělali drobné chyby, které nás oddělily od správného výsledku. I tak jsme si ale soutěž užili a získali jsme spoustu nových zkušeností.
Za tým Mikulášská skvadra, Klára Hubínková
Report týmu

5členná 3lógia Douglasa Adamsa